דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מזון אורגני 

מאת    [ 14/01/2007 ]

מילים במאמר: 599   [ נצפה 3162 פעמים ]

מזון אורגני הוא המזון שנועד לאדם ולבעלי-החיים. זהו המזון היחיד שצרכו במשך מילוני שנים במצבו הטבעי.
מזון אורגני מהצומח הוא מזון הגדל באדמה ובסביבה נקייה מכימיקלים ורעלים.
האדמה מדושנת בדשן אורגני (חומרים טבעיים בלבד) המיוצר בתהליך תסיסה טבעי.
המזון עצמו גדל על פני הקרקע מבלי לספוג ריסוסים כימיים (חומרי הדברה) המפרים את האיזון של המערכת האקולוגית כולה.
מזון אורגני מהחי (בשר מוצרי חלב, ביצים...) אינו ספוג בהורמונים, אנטיביוטיקה, ותרופות למיניהם.
אותם הורמונים הם המקור להתבגרות המינית המוקדמת הנפוצה ברחבי העולם. התבגרות המובילה להתפתחות סוגי סרטן באיברי הרבייה (סרטן שד, רחם ושחלות).
האנטיביוטיקה קוטלת חיידקים, ואת תאי הגוף הבריאים והלא בריאים ללא הבחנה. התוצאה היא התפתחות של זיהומים מורכבים ומסובכים יותר. המערכת החיסונית נחלשת, והגוף נעשה רגיש יותר למחלות.

סכנות במזון לא-אורגני (מהצומח)

חומרי ההדברה והכימיקלים השונים נספגים בתאי הגוף, וגורמים במשך הזמן לכל מחלה אפשרית. החל מאלרגיות למיניהן, ועד לסרטן.
כל הכימיקלים שנעשה בהם שימוש בחקלאות זרים לחלוטין לגוף האדם, וכל טיפה מהם גורמת לנזק. הגוף אינו מסוגל להתמודד מול המגוון הרחב של הכימיקלים השונים. לאורך זמן, הרעלים מצטברים באיברים וברקמות הגוף, ללא יכולת לנקזם, ומתפתחות מחלות חמורות.

ההנדסה הגנטית מייצרת באמצעות שינויים במבנה הגנטי של הצמחים - זנים גדולים יותר, יפים יותר, ובעלי חיי מדף ארוכים יותר. כל התכונות ה"נעלות" הללו גורמות לחוסר איזון במרכיבי התזונה, שלא כמו בזרעים המקוריים שלא טופלו.
ההנדסה הגנטית קיימת רק מספר שנים, ואת הנזקים האדירים שהיא גורמת יהיה אפשרי לראות רק בעוד מספר שנים.

ירקות ופירות העונה - יש חשיבות בצריכת ירקות ופירות בהתאם לעונה שבה הם אמורים לשאת פרי.
המגוון הגדול של מזון צמחי מאפשר לנו ליהנות משפע של טעמים במשך השנה כולה. כל ירק ופרי צומח ומתפתח בהתאם לתנאי הסביבה. חלקם צריכים קור חורפי, ואחרים שעות ארוכות של שמש וחום. יש גם הבדל משמעותי בערך התזונתי של פירות וירקות הגדלים בחורף לעומת אלו הגדלים בקיץ. הם שונים ביחס הויטמינים והמינרלים ובהשפעתם המיידית על מערכות הגוף. חשוב לצרוך פירות וירקות עונתיים בלבד. במקרים רבים פירות הנמכרים בשווקים שלא בעונתם נשמרו במשך חודשים ארוכים בחדרי קירור, ואיכותם ירודה באופן ניכר.

האדמה סופגת כל כימיקל שמחדירים ומרססים לתוכה. חומרי ההדברה והדשנים השונים מגיעים עד למי התהום ומרעילים אותם. אדמה הסופגת לאורך זמן כימיקלים בכמויות אדירות, בסופו של דבר מאבדת לחלוטין את הפוריות שלה, והיא יוצאת לחלוטין מכלל שימוש ! תהליך השיקום הוא ארוך ומסובך. אני תוהה מה חושבים לעצמם אותם חקלאים הגורמים להרס גדול כל-כך, שבסופו של דבר אלו ילדיהם והדורות הבאים שיאלצו להתמודד עם הנזק והמחסור באדמה פורייה ?

הרמוניה ואיזון בעולם הטבע המופלא

אין חשיבות גדולה יותר בתקופה זו של חיינו, מאשר לשמור ולהגן ככל האפשר על איכות הסביבה ועל האיזון האקולוגי. נזק רב נעשה בעשרות השנים שחלפו, אך עוד יש באפשרותנו את ההזדמנות להפסיק את ההרס ולאפשר לטבע המזוהם הזדמנות להשתקם ולחזור לאיזון הטבעי והטהור.

ככל שיגדלו כמויות גדולות יותר של מזון אורגני, הזמינות שלו תהיה גבוהה יותר, כך שנוכל לקנות אותו קרוב יותר לבית. הצורך בהעברת מזון ממקום למקום יפחת, מה שיתרום לירידה משמעותית בזיהום האוויר.
ככל שנצרוך יותר מזון אורגני, כך יפחת השימוש במדבירי מזיקים, קוטלי עשבים וכימיקלים רבים אחרים. האדמה תישאר בריאה ופורייה יותר, האוויר יהיה נקי יותר, והמים יהיו ראויים יותר לשתייה. כל האנושות תצעד יחד קדימה לקראת בריאות טובה יותר.

גידול מזון מהחי כרוך בבזבוז רב של משאבים טבעיים. כדי להאכיל מספר דומה של אנשים במזון מהחי, נדרשים פי 10-20 שטחי אדמה ופי 100-1000 כמות של מים לעומת מזון צמחי באיכות גבוהה בהרבה. למעשה, כל אדם הניזון במזון מהחי, אוכל בעקיפין את מזונם של אנשים רבים שמתים מרעב ברחבי העולם.

רק חקלאות אורגנית מהצומח יכולה להזין לאורך דורות מיליארדי בני-אדם בכל כדור הארץ. !

"כשאנחנו משתמשים באינטואיציה הפנימית והאינטליגנציה, הטבע מחייך אלינו.
כשאנו לא משתמשים, הוא נשאר סבלני וחומל, תוהה מדוע יצירתו התעוותה כל כך."
מייסד הבית לבריאות והתכנסות הראשון מסוגו בישראל, מסגרת ארוכת טווח ללימוד והתנסות באורחות חיים מעודדי החלמה ובריאות.


https://www.demayo.co.il

טלפון: 058-4-818-518

כתיבה והוראה של התכנית למדעי הרפואה, התזונה והסביבה למטפלים והחברה בישראל.

מרכז צוותים לתכנון, הכשרה, הדרכה ונטיעות של בוסתנים וגני-ירק אורגניים.

מנחה סדנאות בשטח לזיהוי, ליקוט ושימוש בצמחי-בר למאכל.

מחבר הספר 'צמחי-בר למאכל ולרפואה בישראל'.



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב